Personal Coaching


Op weg naar persoonlijk leiderschapEens in de zoveel tijd heb je de wens om iets te verbeteren in je situatie. De aanleiding kan een bepaald probleem zijn, maar misschien wil je gewoon van goed naar beter. Dat kan over je functioneren in je werksituatie gaan of over het realiseren van iets wat jij belangrijk vindt in je leven. Daarbij werken en leven we in een tijd van hectische omstandigheden. De werkdruk is vaak groot, veranderingen volgen elkaar snel op, veel zekerheden vallen weg.

Van mensen worden naast hard-skills als opleiding en technische vaardigheden steeds meer soft-skills gevraagd. Deze laatste gaan vooral over persoonlijke ontwikkeling op het gebied van veerkracht, flexibiliteit, creativiteit, communicatie, leiderschap, daadkracht, etc.. Beheersing van deze vaardigheden zijn plezierig en belangrijk voor jezelf, maar ook voor je omgeving. Bijvoorbeeld je collega’s of het team waarmee je werkt.

Door je te laten coachen krijg je inzicht in je valkuilen en in jouw talent en potentieel. Onze talent- en drijfverenanalyse is hierbij een krachtig instrument. Elke verandering begint met het bewust worden van je oude vertrouwde repertoire en waarom je bepaalde zaken toch beter anders kan aanpakken. Daarmee kan je een vicieuze cirkel doorbreken.
Soms is er meer nodig om die oude patronen los te laten. Ook daar krijg je in de coaching de handvatten voor. Vervolgens ga je in de praktijk oefenen en vooral veel leren door zelfreflectie: wat werkt wel, wat werkt niet en waarom?

Door naast de fysieke coaching ook een vorm van e-coaching te gebruiken kunnen al snel meters worden gemaakt.

Doordat je gecoacht wordt vanuit je potentieel krijg je vele malen meer dan slechts de oplossing van het oorspronkelijke probleem.