ODC teamanalyse


Op weg naar een high-performing teamOp weg naar een high-performing team?

Wilt u…
  • als team ontwikkelen naar een high-performing team binnen haar taak en context?
  • inzicht krijgen in welke ontwikkelfase jouw team verkeert en wat dit van een ieder vraagt?
  • persoonlijke en gemeenschappelijke talenten, drijfveren en competenties binnen het team ten volle benutten en elkaar in ieders kracht zetten?
  • alert zijn op kwetsbare kracht en valkuilgedrag van het team en hoe hierop te anticiperen?
  • de patronen en groepsdynamiek binnen het team begrijpen?
  • als team samenwerken met een gezonde balans tussen bezieling en zakelijkheid?
  • in werkelijke dialoog gaan over wat ertoe doet?

…dan is een teamanalyse op basis van het Odin Development Compass (ODC) een mooie start. Een diep, simpel en snel instrument om jouw team verder op weg te helpen richting een high-performing team gebruikmakend van ieders natuurtalenten.

Met het ODC krijgt u een diepgaand en betrouwbaar inzicht in de aanwezige talenten en ontwikkelpotentieel van uw team, maar ook in de kwetsbare kracht met bijbehorend valkuilgedrag.

Door met het team hierover in dialoog te gaan binnen de context waarin het zich bevindt ontstaat er ruimte voor verdere teamontwikkeling of een adequate teamsamenstelling.

 

Een MT ging onder onze begeleiding met elkaar in dialoog op basis van analyse van hun teamprofiel. Het team werd hierin bewust dat elk teamlid onder druk zich terugtrok op zijn eigen gebiedje, controlerend gedrag ging vertonen en energie ging verliezen. Ook werd duidelijk dat de teamtaak wel duidelijk was, maar een gedeeld teamdoel ontbrak. In de sessie spraken de teamleden af om een voorbeeldteam van het instituut te worden, gemeenschappelijke doelen te stellen en elkaar in hun kracht te zetten. Dit lonkend perspectief gaf veel energie, omdat het paste bij hun drijfveren. Paar weken later hoorde ik van een van de managers dat taken herverdeeld waren op basis van talent en ontwikkelpotentieel en dat er nu gestuurd wordt op basis van gezamenlijke verantwoordelijkheid waardoor de individuele teamleiders nu van elkaar afhankelijk zijn en elkaar opzoeken voor gedeelde oplossingen.

Het teamprofiel wordt opgebouwd uit individuele ODC-metingen van de teamleden. Deze worden voorafgaand aan de teamsessie individueel met de teamleden besproken. Deze persoonlijke terugkoppeling in de vorm van een coachgesprek is al een kado op zichzlelf voor verdere persoonlijke en professionele ontwikkeling.

 

Neem contact op voor een teamdialoog op basis van een krachtige teamanalyse.

 

Voorbeeld ODC teamprofiel

Drijfveren testteamCompetenties testteamBalans testteam Balansdetail testteam

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *