Het Resultaat


close-up-foto-vlinder-bloem-wallpaper-achtergrond

Jij, het team en de organisatie waar jij deel van uitmaakt of leiding aan geeft floreren vanuit bevlogenheid, betrokkenheid en talent
Een traject is voor ons geslaagd wanneer alle betrokkenen met hart, hoofd en handen hun bijdrage kunnen leveren, omdat het resultaat ook werkelijk van hen is. Pas dan is er duurzaamheid, wendbaarheid en veerkracht.

Herkenbaar?

  • Resultaten die het werkelijke probleem niet oplossen, waardoor binnen de kortste tijd er weer nieuwe symptomen van hetzelfde probleem aandienen. Met als gevolg een terugkerend ritueel. Denk aan de voorspelbare bezuinigingsrondes bij economische tegenspoed.
  • Resultaten die door betrokkenen niet geaccepteerd worden, omdat zij niet bij het tot stand komen betrokken zijn en/of strijdig zijn met onderliggende belangen. Denk aan de vele mislukte fusies en overnames.
  • Resultaten die niet toekomstvast zijn, omdat zij geen rekening houden met de alsmaar veranderende omgeving. Denk aan vroegere marktleiders zoals toonaangevende winkelketens of mobiele telefoon producenten die in problemen zijn geraakt doordat zij onvoldoende wendbaar bleken te zijn om in te spelen op een veranderende markt.
  • Resultaten die niet het bestaansrecht van het systeem dienen, waardoor er ontevredenheid bij een of meer stakeholders (klanten, medewerkers, partners) ontstaat. Denk bijvoorbeeld aan de effecten van het doorslaan van efficiencydenken binnen onderwijs en zorg.

Ruimte voor Veranderen gelooft in duurzame oplossingen waarin organisaties waardevoller en mensen gelukkiger en productiever zijn wanneer zij handelen, verbinden en bijdragen vanuit wat zij echt willen – vanuit het hart.

  • Oplossingen die de kern van het probleem raken.
  • Oplossingen die ontstaan door naar het groter geheel en het gemeenschappelijke belang te kijken.
  • Oplossingen die mensen inspireren en hun talent en potentieel benutten.
  • Oplossingen die  het adaptief-,  leer- en samenwerkingsvermogen vergroten, zodat betrokkenen wendbaar en zelfsturend worden en in cocreatie oplossingen kunnen ontwikkelen voor de complexe vraagstukken van deze tijd.

Hoe zou het zijn om duurzaam te groeien en te ontwikkelen? Door te kiezen voor mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden en eco- in plaats van ego-bewustzijn.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *