Geslaagde afronding ULab: de kracht van stilte en diep luisteren


Sinds september organiseerde Otto Scharmer en zijn team vanuit MIT-Boston een MOOC (Massive Online Open Course) U.Lab: Transforming Business, Society and Self, waaraan meer dan 50.000 mensen uit 182 landen aan deelnamen. Ook wij van Ruimte van Veranderen deden hieraan mee.

U.Lab-welcome

Gedurende 8 weken vormden wij een wereldwijde community waarin wij, op basis van Theory U, intensief konden oefenen met nieuwe vormen van leiderschap, gericht op complexe vraagstukken van deze tijd. Het bleek een ongelofelijk inspirerende leergang en ervaring te zijn, van waaruit veel nieuwe initiatieven vorm konden krijgen.

 

Vandaag was de wereldwijde afronding van deze inspirerende U.Lab reis waarbij de Utrecht U.Lab Hub in cocreatie een Theory U ervaringsdag hebben georganiseerd in het Lef Future center. De deelnemers aan de hub hebben gedurende deze dag verschillende prototypes getest en hun ervaringen gedeeld met genodigden.

Utrecht ULab

Samen met onze collega Bulle Vandenbergh hebben wij voor een groep van 40 mensen een Case Clinic – een alternatieve en diepgaande vorm van intervisie – verzorgd waarin de deelnemers de kracht van stilte en diep luisteren hebben mogen ervaren. Het was mooi van de deelnemers terug te krijgen hoe het strakke proces in combinatie met onze veilige en dragende bedding tot diepgaande dialogen in de groepen leidde zonder in een stroom van woorden te verzanden, zoals vaak gebeurt. En dat in een kort tijdsbestek. Zowel de case inbrengers als de groepsleden gaven aan hiermee tot diepe inzichten te zijn gekomen die (persoonlijke) doorbraken mogelijk maken. Een kadootje, zoals een van de deelnemers verwoordde.

Ik heb een werkelijk krachtig instrument ervaren dat maximaal gebruik maakt van de kracht van de stilte” – Aqualine Schulte – eigenaar Raad en Daad en docent Hogeschool Utrecht

Kortom, een geslaagde ULab afronding. Althans voor dit moment. Wij zijn al volop bezig om de geleerde lessen en ook  het Case Clinic instrument voor onze doelgroep toegankelijk te maken. Wordt vervolgd dus.

 Kom naar ons MiniLeiderschapsLab en ervaar het zelf!

Over Han Oei

Als perspectiefbieder pur sang begeleid ik organisaties en hun mensen bij organisatie-, team- en persoonlijke ontwikkeling. Door het creëren van ruimte voor bewustzijn en beweging richting een betekenisvol en lonkend perspectief. Via coaching, training & advies: scherp, gedreven, respectvol, en altijd met oog voor mens en meetbaar resultaat. Met als ambitie om organisaties duurzaam waardevoller te laten zijn en mensen die voor en met hen werken gelukkiger en daarmee ook productiever. Hoe mooi zou dat zijn?

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *